Suvi Hänninen

Suvi Hanninen

Suvi Hänninen on pukusuunnittelija, joka kattaa sekä suunnitteluprosessin että vaatteiden luomisen. Hän on erikoistunut suunnittelemaan lavaasuja poptähdille ja muita liikepohjaisia pukuja nykytanssille ja sirkukselle sekä muille esiintyville taiteilijoille. Hänen tuottava ja ammatillinen työmoraalinsa on saanut kokemusta ja menestystä työskennellä Suomen huippuasiakkaiden kanssa vuodesta 2003 lähtien. Tällä hetkellä hän opiskelee Aalto-yliopiston pukusuunnittelun maisteriopiskelijana elokuva-, televisio- ja lavastustaiteen osastolla.

“Tyylitajuni sekä toiminnallisuuden ja liikkeen tuntemukseni saavat minut luomaan vaatteita, joilla on vahva identiteetti ja jotka saavat asiakkaat tuntemaan olonsa kotoisaksi. Perfektionistina haluan, että mallini sopivat optimaalisesti hyvin harkittujen yksityiskohtien kanssa. Ihmiskeho ja se on moniaistiinen olemassaolo on suunnitelmieni ytimessä.”

Työni on kapinointia massatuotantoa vastaan. Haluan juhlia perinteisiä ompelun taitoja ja luoda vaatteita mielenkiintoisilla leikkauksilla, jotka ovat helppokäyttöisiä – eikä koskaan tylsiä. Toivon, että uteliaisuuteni ideoita, kulttuuria ja kaikkea ympärilläni kohtaan lisää suunnitelmiin tiettyä oivaltavuutta.”

Taiteilijan lausunto: “Puku on välikappale kehon ja ympäröivän tilan välillä: kuinka esiintyjä kokee tilaelementtejä kehossaan, riippuu puvun ominaisuuksista, ympäröivän tilan elementeistä ja niiden taustasta. Puku on kokonaisuus sinänsä, jossa keho voi ilmetä loputtomasti: katalysaattorina puku herättää muistoja, ajallisia tulkintoja ja tunteita, jotka virtaavat esiintyjän kehon läpi. Kysyn työssäni, miten puvun tiheys ja haptinen olemus vaikuttavat esiintyjän kykyä luoda liikettä?”

 

Portfolio:

Buy it>>>

Tapahtumat ja artikkelit:

More>>>